spiegels-2x

Geduld, focus en bruine kiekendieven

“Ik wil heel graag een keer de prooi-overdracht tussen een mannetje en vrouwtje bruine kiekendief zien. Dat lijkt me echt geweldig!”, zegt Jaap. We rijden net een natuurgebiedje in en weten dat hier bruine kiekendieven vliegen. We komen hier al een jaar of vier met enige regelmaat en zien de kiekendieven wel vliegen – soms – maar prooi-overdracht? Nog nooit gezien.

Deze keer is het anders. Jaap heeft het zinnetje nog niet uit z’n mond of we zien het mannetje en vrouwtje samen in de lucht. “Het mannetje heeft een prooi” schreeuwt Jaap opgewonden. Hij racet ernaartoe om een foto te kunnen maken, wat niet lukt omdat we er niet goed voor staan. Nog drie keer zien we ze samen met prooi, en telkens staan we nét op de verkeerde plek.

Er gaat een lichtje bij me branden. “Dus daarom staan die auto’s met mannen erin, soms in camouflagekleding en camera’s met van die grote lenzen, die uit het autoraam steken, altijd op deze plek, soms uren te wachten! Ze wachten op de bruine kiekendief en dit is dé goede plek voor een goede foto!”

Zo gezegd, zo gedaan. De komende dagen staan we geregeld geduldig op dat speciale plekje de lucht af te speuren naar de bruine kiekendief. Je ziet ze niet en zomaar ineens zijn ze er wel. Dit heeft al mooie plaatjes opgeleverd.

In een paar dagen tijd mooiere foto’s dan in de afgelopen 4 jaar.

Als je mijn verhaal nu eens vertaalt naar iets wat jij graag zou willen bereiken in je werk.

Meer focus en geduld in relatie tot het doel dat je dit jaar in ieder geval wilt realiseren.

Wat heb je dan (anders) te doen en wat gaat jou dit opleveren?

Ik hoor het graag van je.

 

Laat wat van je horen

*

*
= 5 + 7