spiegels-2x

Wat is jouw focus volgend jaar?

Het is weer het eind van het jaar. Tijd om terug te kijken naar wat je allemaal hebt gedaan. Waar ben je blij mee? Trots op?

Gun jezelf de tijd om er even bij stil te staan en grote en kleine succesjes te vieren en jezelf een schouderklopje te geven.

Wat had je nog meer willen doen, wat belangrijk voor je is en waar je niet aan toe bent gekomen? Ook een vraag om even bij stil te staan.

  • Was het achteraf toch minder belangrijk en is het prima zo?
  • Was er zoveel afleiding dat je er gewoon niet aan toe bent gekomen?
  • Was het een doel dat voor jou persoonlijk nog steeds belangrijk is én heb je de neiging jezelf als eerste over te slaan en vooral rekening te houden met wat anderen belangrijk vinden?

De manier om doelen te realiseren die belangrijk voor je zijn, is FOCUS creëren en keuzes maken.

Hoe meer focus je hebt voor dat wat belangrijk voor je is, hoe groter de kans dat je het ook voor elkaar zult krijgen.

Ik heb een paar cadeautjes voor om je te helpen FOCUS te creëren voor volgend jaar.

Je persoonlijke missie verhelderen aan de hand van een paar vragen die je meestal niet aan jezelf stelt. Wat is de reden dat je doet wat je doet? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw drijfveren? Wat motiveert jou?

Download word-bestand: Wat is jouw missie?

Je visie verduidelijken is een volgende stap in FOCUS creëren. Wat is jouw visie op hoe jouw werk en leven eruit ziet op de lange en korte termijn?

Download word-bestand: Wat is jouw visie?

Als jij je missie en visie hebt verhelderd, is het tijd om dit te vertalen naar doelen stellen. Wat zijn jouw 3 belangrijkste doelen voor volgend jaar? Wat is jouw focus in 2018?

Download word-bestand: Wat zijn jouw doelen?

Neem eens een uurtje de tijd voor jezelf om met deze vragen aan de slag te gaan. Er is geen goed of fout. Het is een kwestie van beginnen én jóuw antwoorden opschrijven.

Help jezelf om FOCUS te creëren voor volgend jaar en je belangrijkste doelen daadwerkelijk te realiseren.

 

Als je nog meer wilt leren over FOCUS en de juiste prioriteiten stellen, dan heb ik nog een extra cadeautje voor je. Namelijk een pdf bestand van de eerste 53 pagina’s van m’n boek: Beginnen met leidinggeven doe je zo! 5 stappen naar succesvol leiderschap

De eerste stap gaat over FOCUS, omdat dit voor (bijna) iedereen lastig is. Hoe word jij de baas over jouw agenda in plaats van andersom?

Extra cadeautje

Héle fijne dagen toegewenst en een heldere, doelgerichte, inspirerende, aantrekkelijke, rustgevende FOCUS op 2018!

Laat wat van je horen

*

*
= 3 + 0